Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Foto: VeselovaElena / Getty Images/iStockphoto
2 AV 2
Foto: Shutterstock/Garant/AoM / Shutterstock

Stort test av fryst lax i bit - här är den bästa filén!

Mjuk och saftig konsistens.

Eller halvtorr och träig.

Fryst laxfilé skiljer sig markant mellan olika märken.

Allt om Mat har testat 9 sorter och hittat en solklar vinnare.

Anna K Sjögren

Fryst, portionsförpackad laxfilé är en smart produkt. Eftersom bitarna är separerade från varandra går det snabbt att ta fram så många som behövs, tina och lägga i stekpannan, skära i mindre bitar till fisksoppan eller hur man nu vill tillaga dem.

Men, det gäller att välja lax med omsorg, för det är stor skillnad mellan märkena när det gäller frysta portionsbitar. Högt pris betyder inte automatiskt bättre smak visar testresultatet där panelen fick smaka nio olika sorters fryst laxfilé.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Allt om Mat är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.