Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Shutterstock/Produktbilder

Stort test av barbecuesås – här är solklara vinnaren

Barbecuesås är gott både som kall sås till en köttbit och som smaksättare i exempelvis hamburgerfärs. Allt om Mat:s panel har testat 8 olika sorter av den populära såsen, och det visar sig vara stor skillnad i smak mellan de olika sorterna. 

Se här vilken barbecuesås som panelen utsåg till den stora vinnaren – och vilka sorter som lämnade betydligt mer att önska. 

En bra barbecuesås ska fungera både som kall sås och som smaksättare att pensla på det grillade köttet, som en glaze eller att röra ner i hamburgerfärsen för att få god rökighet. Smakpanelen, som består av medlemmarna i redaktionen på Allt om Mat, träffas i provköket för att blindtesta åtta olika barbecuesåser inför sommarens grillkalas. 

Den perfekta bbq-såsen ska ha en väl avvägd chilihetta och en tydlig röksmak. Den ska vara lagom söt och ha en tjockflytande konsistens som gör den lätt att pensla på det grillade köttet eller att servera som sås på tallriken. 

Expressen Premium - Digital prenumeration

Allt om Mat är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.