Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Jorunn Amcoff

Stort kräfttest - här är årets godaste kräftor 2022

Färska eller frysta kräftor, svenska eller turkiska – vilka ska man satsa på inför årets kräftpremiär? 

Är dyrare godast och hur klarar sig de frysta i konkurrens med färska kräftor?

Vi har testat några av säsongens första kräftor och hittat en vinnare! 

Men det var ingen lätt uppgift – smaken är personlig och åsikterna gick isär – men en kräfta knep till slut förstaplatsen. 

Se betyg och omdöme i årets kräfttest!

Panelen, bestående av 8 kräftsugna personer, fick via blindtest äta och bedöma de olika kräftsorterna. I testet finns både svenska, spanska och turkiska kräftor samt havskräftor fiskade i Skagerrak och Kattegatt. Testpanel fick till uppgift att ge omdöme om allt från smak, doft och konsistens till utseende och hur lätt eller svårt det var att skala kräftorna.

I det här testet, som genomförts precis i startgroparna av kräftsäsongen, har vi testat fem kräftor och två havskräftor. Hur gick det för din favorit? Se betyg och omdöme här:

Expressen Premium - Digital prenumeration

Allt om Mat är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.