Stort kräfttest - här är årets godaste kräftor 2022
Färska eller frysta kräftor, svenska eller turkiska – vilka ska man satsa på inför årets kräftpremiär?
Är dyrare godast och hur klarar sig de frysta i konkurrens med färska kräftor?
Vi har testat några av säsongens första kräftor och hittat en vinnare!
Men det var ingen lätt uppgift – smaken är personlig och åsikterna gick isär – men en kräfta knep till slut förstaplatsen.
Se betyg och omdöme i årets kräfttest!
Panelen, bestående av 8 kräftsugna personer, fick via blindtest äta och bedöma de olika kräftsorterna. I testet finns både svenska, spanska och turkiska kräftor samt havskräftor fiskade i Skagerrak och Kattegatt. Testpanel fick till uppgift att ge omdöme om allt från smak, doft och konsistens till utseende och hur lätt eller svårt det var att skala kräftorna.
I det här testet, som genomförts precis i startgroparna av kräftsäsongen, har vi testat fem kräftor och två havskräftor. Hur gick det för din favorit? Se betyg och omdöme här:
Är du redan prenumerant, logga in för att läsa.Logga in
Expressen Premium - Digital prenumeration
Allt om Mat är nu en del av
Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.
- Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
- Därefter är priset 89 kr/mån
- Digital tillsvidareprenumeration
- Ingen bindningstid – säg upp online när du vill
Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.