Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Shutterstock/Pressbilder

Här är godaste skinkan till charkbrickan – stort test

Lövtunna skivor av lufttorkad skinka har sin självklara plats på charkbrickan och förstås på mackan, pizzan och i salladen. Allt om Mat har testat nio varianter av prosciutto crudo, som är det italienska namnet, och hittat tre solklara favoriter. 

Spana in testets stora vinnare här! 

Lufttorkad skinka är en riktig delikatess, och kan piffa upp vilken middagsrätt eller plockbricka som helst. Här har Allt om Mat:s testpanel provat 9 varianter – och hittat flera som imponerar, och några som inte når upp till förväntningarna. 

Tre varianter har svenskt kött

Expressen Premium - Digital prenumeration

Allt om Mat är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.