Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Shutterstock/Produktbilder

Här är den godaste fetaosten – stort test

Premium Den älskade fetaosten är för många ett måste i allt från sallader och pastarätter till såser och röror. Men vilken av alla fetaostar på marknaden är egentligen godast? Allt om Mat har testat 12 olika sorter – och hittat flera favoriter, där sältan, syran och krämigheten är i fin balans. 

Att ha en fetaost i kylen kan rädda vilken middag som helst. Den salta, syrliga och karaktäristiska osten passar bra som grund till en rad olika rätter – men också som topping på sallader eller på pizzan. 

Fetaosten har sitt ursprung i Grekland men är i dag en älskad produkt internationellt. En traditionell fetaost ska vara tillverkad av får- och getmjölk – och inom EU är det endast tillåtet att kalla osten feta om den är tillverkad av just får- och getmjölk i Grekland.