Här är den godaste fetaosten – stort test
Premium Den älskade fetaosten är för många ett måste i allt från sallader och pastarätter till såser och röror. Men vilken av alla fetaostar på marknaden är egentligen godast? Allt om Mat har testat 12 olika sorter – och hittat flera favoriter, där sältan, syran och krämigheten är i fin balans.
Att ha en fetaost i kylen kan rädda vilken middag som helst. Den salta, syrliga och karaktäristiska osten passar bra som grund till en rad olika rätter – men också som topping på sallader eller på pizzan.
Fetaosten har sitt ursprung i Grekland men är i dag en älskad produkt internationellt. En traditionell fetaost ska vara tillverkad av får- och getmjölk – och inom EU är det endast tillåtet att kalla osten feta om den är tillverkad av just får- och getmjölk i Grekland.
LÄS PREMIUM GRATIS I EN VECKA
Få tillgång till hela Expressens digitala värld.

Allt detta ingår:
- Alla artiklar på Expressen.se och i Expressen–appen
- E-tidningen – upptäck dagens Expressen och utvalda magasin
- Dela din prenumeration med upp till 3 personer
- Ingen bindningstid – säg upp när du vill
Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.