Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Shutterstock/Produktbilder

Frysta potatisklyftor – en ensam vinnare i stort test

Premium Ett smidigt tillbehör som fungerar bra till både vardag och fest är den klassiska klyftpotatisen. I dag finns det flera varianter att välja på i butikernas frysdiskar.

Allt om Mat har testat sex olika sorter och kan konstatera en ensam vinnare. Dessutom står det klart att bara ett varumärke garanterar svensk potatis.

Här är potatisklyftorna som är bäst och sämst i test.

Färdig mat från frysdisken är smidigt och därför också mycket populär. Vi är till exempel många som har en påse pommes frites i frysen där hemma. Men det finns fler varianter av potatis i ugn. 

Klyftpotatis är en riktig middagsklassiker, framför allt att göra själv. Men även här finns det smidiga färdiga produkter på marknaden som bara behöver lite ugnsvärme för att få liv. Allt om Mat har därför valt att testa sex olika varianter av potatisklyftor.

LÄS PREMIUM GRATIS I EN VECKA

Få tillgång till hela Expressens digitala värld.

Allt detta ingår:

  • Alla artiklar på Expressen.se och i Expressen–appen
  • E-tidningen – upptäck dagens Expressen och utvalda magasin
  • Dela din prenumeration med upp till 3 personer
  • Ingen bindningstid – säg upp när du vill
Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.