Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Ägghalvor med räkor är ett populärt inslag på julbordet.
Ägghalvor med räkor är ett populärt inslag på julbordet.
Ägghalvor med räkor är ett populärt inslag på julbordet.
1 AV 2
Foto: Allt om Mat/Produktbilder
2 AV 2
Ägghalvor med räkor är ett populärt inslag på julbordet.
Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT / TT NYHETSBYRÅN

Stort test av färdigskalade räkor – här är stora vinnaren

Ska man bjuda på en kall räkförrätt lönar det sig att betala lite mer för de färdigskalade räkorna. Allt om Mat:s testpanel har provat fem olika sorters skalade räkor i lake. Bara en av sorterna imponerade stort på juryn och fick högsta betyget för sina stora, spänstiga räkor. 

Spana in hela testet, och se vilka räkor som fick högst – och lägst – betyg av smakpanelen. 

Räkor är en riktig favorit till allt från förrätter och snittar, till varmrätter så som fisksoppa och pastarätter. Att skala sina egna är lyxigt, men också tidskrävande. Då är det smidigt att köpa färdigskalade räkor, som bara är att plocka fram ur kylen. 

Stor skillnad mellan räkorna

Expressen Premium - Digital prenumeration

Allt om Mat är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.