Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Allt om Mat:s redaktion om tre riktig bra köksknivar.Allt om Mat:s redaktion om tre riktig bra köksknivar.Allt om Mat:s redaktion om tre riktig bra köksknivar.
Allt om Mat:s redaktion om tre riktig bra köksknivar. Foto: Shutterstock

Bästa köksknivarna i tre olika prisklasser

Premium Kompromissa inte när du ska välja kniv till köket – en bra kökskniv kan hålla livet ut. Allt om Mat:s redaktion har valt ut tre bra allroundknivar, i form av japanska santokuknivar,  i olika prisklasser.

Så vad är egentligen en santokukniv? Det är en japansk kockkniv som till skillnad från en västerländsk kockkniv har ett tunnare och bredare blad som är brett nästan ända ner till spetsen, vilket gör det lätt att skära tunna skivor med kniven stödd mot knogarna. Det är den perfekta allroundkniven som passar till det mesta som man skär och hackar i ett hemmakök –grönsaker,  frukt, kött, fisk. Den är dock inte lika optimal när det gäller att filéa fiskar och stycka kött. 

Här tipsar Allt om Mats redaktion om tre riktig bra köksknivar: