Bästa köksknivarna i tre olika prisklasser
Kompromissa inte när du ska välja kniv till köket – en bra kökskniv kan hålla livet ut. Allt om Mat:s redaktion har valt ut tre bra allroundknivar, i form av japanska santokuknivar, i olika prisklasser.
Så vad är egentligen en santokukniv? Det är en japansk kockkniv som till skillnad från en västerländsk kockkniv har ett tunnare och bredare blad som är brett nästan ända ner till spetsen, vilket gör det lätt att skära tunna skivor med kniven stödd mot knogarna. Det är den perfekta allroundkniven som passar till det mesta som man skär och hackar i ett hemmakök –grönsaker, frukt, kött, fisk. Den är dock inte lika optimal när det gäller att filéa fiskar och stycka kött.
Här tipsar Allt om Mats redaktion om tre riktig bra köksknivar:
Är du redan prenumerant, logga in för att läsa.Logga in
Expressen Premium - Digital prenumeration
Allt om Mat är nu en del av
Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.
- Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
- Därefter är priset 89 kr/mån
- Digital tillsvidareprenumeration
- Ingen bindningstid – säg upp online när du vill
Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.