Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Test av knäckebröd – här är panelens stora favorit

Knäckebröd är för många en riktig favorit på frukostbordet. Men vilket är egentligen det allra godaste brödet? Det blev en hård kamp mellan de sju olika sorterna när Allt om Mat testade rågknäcke i provköket, där några fick högt betyg – och några lämna mycket kvar att önska. 

Se här vilket knäckebröd som får full pott av panelen – och vilka som inte riktigt håller måtten i vare sig smak eller konsistens. 

Anna K Sjögren

Före testet diskuterar vi vad som menas med ett riktigt bra knäckebröd som är bakat med fullkornsmjöl av råg. Vi konstaterar att det ska engagera alla våra fem sinnen. Först synen: ett bra knäckebröd ska förutom att se aptitligt ut även vara knäckt, vilket betyder att ena sidan är behandlad med krusknäck, det är en grovtaggig brödkavel, för att brödet ska vara lätt att bryta. 

Ska vara knäckigt – inte segt

Expressen Premium - Digital prenumeration

Allt om Mat är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.