Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tareq Taylor – årets vinnare i Kockarnas Kamp 2017

Stort grattis till tv-kocken Tareq Taylor, som tog hem segern i programmet ”Kockarnas kamp” i TV4.

– Jag var faktiskt inte beredd på att det skulle betyda så mycket för mig, säger han.

Grattis till segern i Kockarnas Kamp. Hur känns det?

– Det känns fantastiskt! Jag är så glad att jag var med. Inte bara för att jag vann utan också för möjligheten att få hänga, umgås och snacka med dessa supertrevliga kockar. Det gav mig verkligen en skjuts i mitt arbete.

Du berättade att du aldrig tävlat tidigare. Det kunde man inte ana när man såg dig i programmet.

– Nej, jag har faktiskt aldrig tävlat ens när jag var liten. Jag har alltid varit blyg, osäker och tyst. Men nu har jag ju fått blodad tand. När jag kom in i tävlingsladan tände jag till helt. Det var jävligt kul! Jag ser ju väldigt självsäker ut i programmet men jag är verkligen inte sådan. Jag har alltid känt mig som den fula ankungen tillsammans med andra kockar.

Vilken tävling var svårast?

– Det svåraste var kanske att filéa piggvar snabbt eller när jag skulle steka pannkakor, som jag egentligen är bra på. Jag skäms fortfarande för att det blev så dåligt.

Vad var det som gjorde att just du vann?

– Jag förberedde mig genom att träna lite med en kompis med tidtagarur. Där i ladan handlar det mycket om att hålla nerverna och adrenalinet i schack. Jag har ofta jobbat som enda kock på restauranger, det har nog gjort mig van att jobba snabbt.

Vad betyder segern för dig?

– Jag var nog faktiskt inte beredd på att det skulle betyda så mycket för mig. Jag har alltid tampats med dålig självkänsla och frågan om jag duger. Det här blev som en upprättelse för mig själv. Jag är åtminstone en ganska snabb kock.

6 recept av Tareq Taylor: