Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Stock

Systembolagets sämsta viner - experterna utser 2018 års bottennapp

Allt om Mat:s vinexperter har provat, betygsatt och recenserat alla viner i Systembolagets ordinarie sortiment. Här är de tre viner som inte riktigt höll måttet. Ja, som till och med kvalade in på listan: Årets sämsta vin!

Årets tre sämsta vinerna

Årets bottennapp - enligt vinexperten Magnus Waern

Tenuta Vignega ­Valpolicella Ripasso Superiore 2016 (3040) 135 kr. Det här vinet förtjänar att hängas ut eftersom förra årgången var lika usel som denna. Dålig vinmakning resulterar i grova och orena viner med tydliga drag av vinäger. Jag vill inte ens ha det i min sallad!

Foto: Systembolaget

Årets bottennapp - enligt vinexperten Maria Collsiöö

Leva Cabernet Sauvignon Merlot 2016 (72875), 159 kr3 000 ml. Trots det låga priset är vinet en skymf mot vindrickaren. Oxiderat, orent och uselt. Att vinet är veganvänligt och etiskt märkt hjälper föga.

Foto: Systembolaget

Årets bottennapp - enligt vinexperten Marie Oskarsson

The Big Zin Zinfandel Old Vines 2016 (2428), 79 kr, är grovt, sötklumpigt och jolmigt, precis som många viner från södra Italien och Kalifornien på primitivo/zinfandel. Varningstecknet är överdrivet användande av bokstaven Z i namnet.

Foto: Systembolaget

Resultatet bygger på vingruppens provningsnoteringar under det senaste året; från augusti 2017  till augusti 2018. Det handlar som tidigare år om de vita och röda vinerna i fasta sortimentet, inga småpartier. Vi redovisar den senaste årgång vi har provat. Beroende på hur snabbt den nya årgången kommer ut i olika butiker kan den äldre fortfarande finnas kvar. /Allt om Mat:s vinprovargrupp

Läs också: Experterna - här är 2017 års sämsta viner

Spara dina favoritviner i vår vin-app

Om du vill spara ner dina favorit­viner och lägga till i inköpslistan rekommenderar vi att du laddar ner vår Vinapp. Där finns alla betyg på ett och samma ställe.

appen kan du söka på land, pris och betyg. Våra vinprovare har testat och betygsatt hela Systembolagets ordinarie sortiment! Här laddar du ner appen!