Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Systembolagets sämsta viner – experterna utser 2017 års bottennapp

Allt om Mat:s vinexperter har provat, betygsatt och recenserat alla viner i Systembolagets ordinarie sortiment. Här är de tre viner som inte riktigt höll måttet. Ja, som till och med kvalade in på listan: Årets sämsta vin!

Magnus Waern: Systembolagets sämsta vin 2017

Tenuta Vignega Valpolicella Ripasso Superiore 2015 (3040), Italien, 135 kr.

Jag uppskattar bra valpolicella, men detta vin drar distriktets namn i smutsen. Det är grovt och orent med tydligt vinägerstick.

Gunilla Hultgren Karell: Systembolagets sämsta vin 2017

Barone Montalto Nero d´Avola Passivento 2016 (75416),

 Sicilien, Italien, 89 kr

Ett i högen av de söta, klumpiga vinerna som är så in i bänken tillgjorda. Det här rödvinet har en sockerhalt på 22 g/liter, och det är som att dricka chokladpudding. Otidsenligt är bara förnamnet.

Marie Oskarsson: Systembolagets sämsta vin 2017

Tommasi Graticcio Appassionato 2015 (5354), Italien, 89 kr

Ett vin som jag aldrig ­klarar av – liksom merparten av vinerna från denna producent. Överlastade, tillgjorda, konstlade med överdriven sötma och tillkämpad kryddighet. Det får representera hela den bedrövliga trenden med viner som döps till namn med säljande appassimentoanknytning.

 

Spara dina favoritviner i vår vin-app

Om du vill spara ner dina favorit­viner och lägga till i inköpslistan rekommenderar vi att du laddar ner vår Vinapp. Där finns alla betyg på ett och samma ställe. Över 1600 viner!

appen kan du söka på land, pris och betyg. Våra vinprovare har testat och betygsatt hela Systembolagets ordinarie sortiment! Här laddar du ner appen!