Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Studentpresenter för den matintresserade – 12 tips från budget till lyx

Studenten 2020 är här och självklart ska det firas, om än kanske inte just nu eller tillsammans i större sällskap. Men när det väl är dags så har vi plockat ut några riktigt fina saker som passar perfekt att ge bort i studentpresent – allt från budget till lyx.

Då var det student- och examenstider igen, även om det i år blir annorlunda jämfört med föregående år så vill vi ändå fira årets studenter med hurrarop och presenter. Allt om Mat har hittat några riktiga godbitar att ge bort i present – oavsett om du är där och firar med studenten själv eller väljer att fira hen längre fram eller på distans.

Studentpresenter 2020 – från budget till lyx

Kanske kan några nya öl- eller vinglas passa den nybakade studenten?

Gillar hen lite annorlunda glas så föreslår vi de här ölglasen från Edward Blom Collection med citatet ”När man festar festar man och då festar man rejält”. Läs mer och köp här.

Gillar hen mer klassiska glas så föreslår vi vitvinsglas från serien Essence från Iittala. Läs mer och köp här.

Som alla vet är det 20-års gräns på Systembolaget, men för det betyder det inte att man kan njuta av minst lika god alkoholfri sprit, ja du hörde rätt. Två jättefina alkoholfria spritsorter att ge bort i present är Floral Wormwood från Gnista och Gin & Tonic-snaps från Swedish Tonic, varför inte tillsammans med ett snyggt shaker set?

Läs mer om Gnistas ”Floral Wormwood” och köp den här.

Läs mer om Swedish Tonics ”Gin & Tonic” och köp den här.

Läs mer om Swedish Tonics Shaker Set och köp det här.

Har huvudpersonen gröna fingrar? Oavsett om hen gillar gröna växter eller att odla kryddor så finns det fina krukor för både stort och smått.

Som den här gröna krukan från Bergs Potter, som perfekt för elefantöra, palettblad eller kanske en kaktus?

Läs mer och köp här.

Tycker personen om färska örter på frukostmackan så är troligtvis den här örtkrukan i mässing från Skultuna den perfekta examenspresenten. Läs mer och köp här.

Tycker personen om att stå vid spisen och laga allt från sallader till storkok? Då kan ett set med fina knivar eller en gjutjärnsgryta vara den perfekta presenten. Köksfavoriter som håller i många, många år framåt!

Presentset med grönsakshack och japansk kockkniv från Satake. Läs mer och köp här.

Gjutjärnsgryta från Le Creuset, en stor och oumbärlig klassiker i köket. Läs mer och köp här.

För den pryltokige studenten som dessutom tycker om att förenkla saker och ting tror vi på en klassisk blender som fixar både din smoothie on to go samt soppor, såser och dipp för att bara nämna några användningsområden. Även en kolsyremaskin kan vara en perfekt present, den är både användbar och dessutom bra för miljön då du slipper köpa din all dryck på flaska.

Artisan K400 blender från KitchenAid, läs mer och köp här.

Kolsyremaskinen Spirit från SodaStream, läs mer och köp här.

En blomma är aldrig fel! På grund av rådande pandemi rekommenderas vi att hålla avstånd och dessutom inte träffas i större grupper. Blir det inget studentfirande nu så kan du alltid (tills det är okej att träffas igen) skicka ett blombud till den nybakade studenten. Varför inte i de klassiska studentfärgerna?

Studentbukett hos Interflora, läs mer och köp här.

Läs också: Studentbuffé – recept att laga till studentmottagning

Läs också: Studentpresenter – 10 tips på present till nybakad student