Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Stort test av vegetarisk korv – här är vinnaren

Nu för tiden finns ett stort utbud av vegetariska godsaker att lägga på grillen. Här har vi testat åtta varianter av vegetarisk chorizo, och det visar sig vara stor skillnad i allt från smak och lukt till konsistens. Ta reda på vilken korv som får högst betyg av panelen, och vilka som lämnar betydligt mer att önska – och inte får mer än 1 av 5 i betyg.  

Anna K Sjögren

Köttets påverkan på klimatet är välkänt, och för den som vill äta mindre kött finns det en rad olika vegetariska varianter av exempelvis korv och färsprodukter att välja mellan. I provköket på Allt om Mat testar vi åtta varianter av vegetarisk chorizo, och det visar sig vara stor skillnad mellan märkena, där somliga får högt betyg, medan andra inte håller måttet. 

Sju av korvarna är veganska, det betyder att de enbart är tillverkade av vegetabiliska ingredienser. Chorizo från Garant innehåller proteiner från ägg, den kallas därför för ovo-vegetarisk.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Allt om Mat är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.