Stort test av semlor - här är Stockholms godaste
Vilken semla är godast?
Den klassiska med len finfördelade mandelmassa och ett runt lock?
Eller den mer rustika semlan med stora rostade mandelbitar i en mäktig mandelmassa?
Vi gillar olika men för att en semla, oavsett preferens, ska få högsta betyg ska den smaka och se ut som vinnaren i årets stora semmeltest. Se här!
I vårt avlånga land är utbudet av semlor enormt så här i februari inför stundande fettisdag. Varje stad, stor som liten, har trevliga bagerier och caféer med härliga semlor i olika format för alla smaker. Kanske har du en favoritsemla från hembageriet som håller högsta klass år efter år? Inför det här testet fick vi därför av förklarliga skäl göra ett urval. Semlorna kommer från några riktigt klassiska bagerier och konditorier, men här finns också relativt unga bagerikedjor som man hittar på flera olika ställen runtom i Stockholm. Tyvärr kan vi inte testa Sveriges alla semlor men vi hoppas att resultatet känns intressant ändå.
Är du redan prenumerant, logga in för att läsa.Logga in
Expressen Premium - Digital prenumeration
Allt om Mat är nu en del av
Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.
- Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
- Därefter är priset 89 kr/mån
- Digital tillsvidareprenumeration
- Ingen bindningstid – säg upp online när du vill
Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.