Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Jupiter.

Storsamling med rariteter på auktion

Flygmekanikerns stora vinsamling går under klubban med fantastiska viner till salu.

Vill du köpa några riktiga rariteter till vinkällaren så är det dags att börja spara nu - i mars har du chansen att köpa några klassiska viner. 

Trots ekonomisk oro så går vinköpen på auktioner bättre än förväntat och i mars väntar en auktion som vinvärlden väntar på med spänning. Vinflaskorna har tillhört en av de första, och största, vinsamlarna i USA, och det är idel toppviner som ska säljas på auktionen hos Sotheby's. Samlaren och flygplansmekanikern Lloyd Flatt hade så många flaskor att när han köpte ett nytt hus så byggde han om det gamla till - vinkällare!

Bland de 1500 flaskorna som ska säljas på auktionen finns vin som förväntas kosta upp mot 300 000 kronor, bland annat vin från de franska slotten Lafite Rothschild och Haut Brion. 

Trots sitt stora intresse för klassiska viner så var Lloyd Flatt inte någon klassisk vinsamlare, enligt Reuters som rapporterar om auktionen. Han samlade vinerna för att så småningom dricka dem och enligt hans vänner var det inte sällan som han öppnade en raritet för att njuta med en hämtpizza eller en vanlig hamburgare. Kanske kan vara något att ta efter?