Sommarfest - en buffémeny med somriga smaker
Buffé med eleganta och lätta maträtter - med passande vin som lyfter smakerna. Perfekt för en fest i sommar-Sverige!
När vår matredaktör Cecilia Lundin firar sin 50-årsdag står kocken Mattias Larsson för menyn. Smakerna är somriga med löjrom, lax med färskpotatis och örter och marängtårta. 🌸
Buffémeny till sommarfesten
(klicka på bilden för att se receptet!)
Ansjovisrullar med
kalixlöjrom
Recept på ansjovisrullar med kalixlöjrom. Tips! Ansjovisrullarna kan göras 4 timmar i förväg. Förvara i kylen. Garnera strax före servering.
Mandel- och
västerbottens-ostbakad örret
Recept på mandel- och västerbottensostbakad örret. Tips! Örret kan bytas ut mot laxfilé.
Sparrissallad med
rabarber och gurka
Recept på sparrissallad med rabarber och gurka.
Färskpotatissallad med
pepparrot och senapsört
Recept på färskpotatissallad med pepparrot och senapsört.
Syrade gulbetor
Körvel- och kummin-majonnäs
Recept på körvel- och kumminmajonnäs.
Ostar med fläder-
och rödbetssylt
Marängtårta med hallon-
och fläderkräm
Recept på marängtårta med hallon- och fläderkräm.
Matcha mat & dryck
Till den här buffén med eleganta, lätta rätter passar det med bubbel med liknande karaktär som maten – friskt och stilfullt.
Vin till buffén:
Ferrari Brut (7721), Italien, 159 kr. Mousserande vin med elegant, aptitretande smak med toner av äpplen, citrus och bröd.
Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Rosé (7781), Frankrike, 125 kr. Lättsamt rosébubbel i lite avrundad stil, inslag av jordgubbar, citrus och bröd.
Vin till desserten:
Brachetto d´Acqui Braida 2015 (6260), Italien, 89 kr (37,5 cl). Rött, sött, pärlande vin med lätt aromatisk ton, inslag av röda bär och viol.
Alkoholfritt alternativ:
Arc-en-Ciel Vin de Rosé Mousseaux Brut 2015 (1932), Frankrike, 53 kr. Mousserande torrt rosévin med drag av röda bär och en fräsch syrlig ton.
Av: Mattias Larsson
Styling: Anna Grandin
Foto: Joel Wåreus