Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Ulrika Pousette

Sommarens godaste sallader - redaktionen tipsar om sina 4 favoriter

Lätta och fräscha men mättande sallader med många goda smaker är den bästa sommarmaten. Här lagar Allt om Mat:s receptmakare sina egna semesterfavoriter.

Räksallad med melon, svart ris och dragondressing

Foto: Ulrika Pousette

 Recept på räksallad med melon, svart ris och dragondressing.

- Jag tycker mycket om räkor, gärna tillsammans med melon. Dressingen är även god till grillad fisk eller kyckling, den håller ca 2 veckor i kylen.

/Cecilia Lundin, matredaktör.

Caesarsallad med pancetta

Foto: Ulrika Pousette

 Recept på Caesarsallad med pancetta.

- Ceasarsallad kan jag inte få nog av! Här i uppdaterad form med knaperstekt pancetta och ostcrostini.

/Gunilla von Heland, matredaktör.

Grekisk sallad med rosépeppar- och hampamarinerad fetaost

Foto: Ulrika Pousette

 Recept på grekisk sallad med rosépeppar- och hampamarinerad fetaost.

- Vi åker ofta till Grekland på sommaren och fetaostsallad är en favorit. Den går att komplettera med både kött och fisk men funkar också hur bra som helst som ensamrätt.

/Petra Pettersson, matredaktör.

Asiatisk biffsallad

Foto: Ulrika Pousette

 Recept på asiatisk biffsallad.

- Jag älskar asiatisk biffsallad! Med färdigstekt rostbiff blir den färdig på några minuter. Skaka ihop dressing och lägg upp på ett stort fat.

/Ulla Karlström, redaktionschef

Att dricka till salladerna

Biffsallad:

Sigtuna Lager Organic (1638) Sverige, 19:90 kr (33 cl)

Ljust, ekologiskt lageröl med fint integrerad beska. Rent och friskt med toner av knäckbröd, citrus och örter.

Räksallad:

Wisby Weisse (1459) Sverige, 27kr (50 cl).

Veteöl med friskt fruktig smak med inslag av aprikoser och citrus. Aningen kryddigt och med mild beska. 

Caesarsallad:

Marqués de Cáceres Rosado 2015 (2755), Spanien 79 kr.

Välgjort rosévin med fina hallon- och jordgubbstoner, bra friskhet och en välgörande liten beska.

Grekisk sallad:

Héritages Côtes du Rhône Blanc Ogier 2014 (2866) Frankrike, 99 kr.

Vitt vin, fint kryddigt med lätt blommiga inslag. Generöst med stråk av örter och citrusfrukter. 

Alkoholfritt:

Mikkeller Drink’in The Sun 0,2 % (11994) Internationellt märke, 16:90 kr (33 cl).

Alkoholfritt öl med toner av färsk citrus, örter och en finstämd beska.

Av: Ulla Karlström, Cecilia Lundin, Petra Pettersson och Gunilla von Heland

Styling: Petra Pettersson

Foto: Ulrika Pousette