Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Lemon Snack - citroner du kan äta som snacks
Lemon Snack - citroner du kan äta som snacks
Lemon Snack - citroner du kan äta som snacks
1 AV 2
Recept på läckert sötsyrligt bakverk
2 AV 2
Lemon Snack - citroner du kan äta som snacks
Foto: Lidl

Snacks-citronen – sur trend på sociala medier just nu

Snacks-citroner är den suraste trenden på sociala medier just nu.

Det är en liten citron som äts med skalet på.

Lär dig mer om den syrliga nykomlingen här.

Du äter väl inte citron med skalet på? Jo, om du kommit över en förpackning Lemon snack går det faktiskt alldeles utmärkt. Den här typen av citron, en liten avlång variant av den syrliga citrusfrukten, äts med skalet på. Och överallt på våra sociala medier, och då framför allt TikTok, äts det citron med skal just nu.

Citronen, utan något annat namn än just Lemon snack när den säljs, odlas i södra Italien.

– Skalet är 100 procent ätbart och man kan därför äta Lemon Snacks precis som de är – som ett snack. De kan även användas till annat i såväl matlagning som bakning, säger Juuso Mattila, Head of Purchasing Frukt och Grönt på Lidl Sverige.

Den stora matkedjan började sälja citronerna vecka 5 i Sverige och kort därefter fylldes flödet i sociala medier av, främst unga, människor som testar och äter den syrliga frukten. Men, för majoriteten av konsumenterna tar det väl ändå emot att äta citron med skal...

Är Lemon snack-citroner ekologiska?

– Våra Lemon Snacks är inte ekologiska men all färsk frukt och grönt hos Lidl har kvalitetsmärkningen – ”Kvalitetstestad av Eurofins” vilket innebär att de har klarat Sveriges tuffaste tester, säger Juuso Mattila.

I sociala medier äter man de små citronerna som de är men även tillsammans med honung eller salt. Om snacks-citronerna är goda, med eller utan smaksättning, återstår att se.

Lemon Snacks

Började odlas för 10 år sedan i små mängder i regionen Basilikata i södra Italien. Några år senare började man få fram större skördar och man kunde då börja sälja produkten i större skala.

Källa: Lidl

Just nu finns citronerna på Lidl och i enstaka andra matbutiker. En förpackning kostar i dagsläget 24,90 kronor men priset kan variera från dag till dag.