Snabblagad trerättersmiddag med Chicken Kiev och kolamousse
Laga en härlig trerättersmiddag på bara 1 timme. Här är en meny med syrlig fördrink, panerad fylld kyckling till varmrätt och en enkel dessert med kolamousse. Tips på matchande dryck får du också. Laga och njut!
Gunilla von Heland om menyn:
”En härlig drink får avsluta veckan. Drinken kan lätt göras alkoholfri för den som vill. Det är inte helt nödvändigt att servera snacks till, men nachos eller cashewnötter passar bra. Huvudrätten är inspirerad av en klassiker, Chicken Kiev, som är en kycklingrätt med ordentligt med smak av vitlök och örter. Till kycklingen passar ett krämigt mos av potatis och sötpotatis samt grön sparris. Desserten är en enkel kolamousse i glas, baserad på favoritkolan Werthers original, med röda bär i botten.”
Meny
DRINK
Mango tequila slush
HUVUDRÄTT
Chicken Kiev - panerad kyckling fylld med persilje- och vitlökssmör
DESSERT
Kolamousse med röda bär
Planering
1. Blanda samman smöret och lägg in det i frysen.
2. Gör desserten till och med steg 2.
3. Gör potatis- och sötpotatispurén. Håll purén varm på svag värme.
4. Gör kycklingen klar. Sätt in den i ugnen.
5. Förväll sparrisen.
6. Gör klart desserten och ställ in i kyl.
7. Mixa drinken.
8. Lägg upp huvudrätten.
Matcha mat & dryck
TILL CHICKEN KIEV: Leth Grüner Veltliner Familien Reserve 202, Österrike, (nr 76570, 131 kr. Vitt ekovin med fräsch fruktighet och bra intensitet i smaken. Toner av persikor, melon och stråk av grape.
TILL KOLAMOUSSE MED RÖDA BÄR: Gérard Bertrand Rivesaltes Ambré 2004, Frankrike, nr 8381, 116 kr (37,5 cl). Starkvin med tydlig sötma, toner av torkad frukt, vanilj, pomerans och nötter.
ALKOHOLFRITT TILL VARMRÄTTEN: Tosterup Verjus, Sverige, nr 11969, 56 kr (37,5 cl). Äppelmust med fräschör och balanserad sötma. Stråk av krispiga äpplen, citrus och lite honung.
Läs också: