Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: ShutterstockFoto: ShutterstockFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skålla mandel – så gör du steg-för-steg

Skålla mandel är enklare än du tror! Men det kan vara svårt att veta hur. Vi hjälper dig och det tar bara några minuter! Så här enkelt skållar du mandlar till glöggen! Att skålla mandel betyder att bli av med skalen.

Skållad mandel – så gör du

1. Koka upp vatten i en kastrull. Minst så mycket att sötmandlarna täcks.

2. Tillsätt mandlarna och koka dem i en till två minuter, inte mer - då kan de bli sega.

3. Häll av mandlarna i ett durkslag och skölj med kallt vatten.

 

Eller så gör du enligt följande:

1. Ta ett glas eller skål med vatten.

2. Lägg i mandlarna och stoppa i mikrougnen i ett par minuter. Hur länge beror på mikro och hur mycket mandlar du lagt i.

3. Häll av i ett durkslag och skölj med kallt vatten.

Har inte skalen lossnat av sig själv, kan du antingen pilla loss dem eller lägga mandlarna på en kökshandduk, vika ihop och gnugga dem mot varandra. Då lossnar skalen delvis och det går fortare att pilla bort skalen. Sen är det bara att hacka, mala eller flaga.

Läs också: 

Recept på Janssons frestelse

Recept på enkel risgrynsgröt

Grönkålssallad med rostade mandlar 

Text: Maria K. Broman

Artikel från Mitt kök