Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Fisksoppa med saffran och blåmusslor
Fisksoppa med saffran och blåmusslor
Fisksoppa med saffran och blåmusslor
Fisksoppa med saffran och blåmusslor Foto: LISA BJÖRNER

6 riktigt goda recept på fisksoppa

En fisksoppa går ofta lätt att göra när du väl hackat upp det som ska vara i.

En riktigt bra fisksoppa passar till både vardag och fest. En liten gnutta saffran passar bra i soppan. Koka en egen fond på räkskalen för att ge soppan mesta möjliga smak. Servera gärna med en egengjord aioli och ett gott bröd till!

Här är sex underbara recept på fisksoppa att testa:

Laxsoppa med potatis och pepparrotskräm

Foto: Ulrika Pousette

Krämig fisksoppa med saffran och aioli

Foto: Ulrika Pousette

Röd curry- och kokossoppa med torsk och risnudlar

Foto: Ulrika Pousette

Indisk fisksoppa – fisk och curry i en fantastisk kombination

Foto: Ulrika Pousette

Fiskgryta med saffran och blåmusslor

Foto: Lisa Björner

Pontus fisk- och skaldjursgryta – lyx från havet!

Att dricka till fisksoppa

Château Coucheroy 2009, Frankrike, 119 kronor.

Vitt vin i smakrik stil med toner av mogna päron, kryddor och citrusfräschör. Ren, lång och balanserad eftersmak.

 Bonterra Chardonnay 2009, USA, 135 kronor.

Smakrikt vitt vin med inslag av tropisk frukt, nötter, citrus och en lätt smörig ton. Elegant avslutning med frisk syra. Ekologisk

Nyköpings Brännvin, 500 ml, 198 kronor.

Ren smak med sötma och tydlig karaktär av anis, inslag av fänkål. "En av våra äldsta snapsar, lanserad 1866. Svår till smörgåsbordet men överraskande lyckad till en rejäl fisksoppa."  - Steffo Törnquist

Hittar du inte det här vinet på ditt Systembolag, be personalen hjälpa dig finna ett liknande.