Så undviker du vanliga misstaget när du gör carbonara
Carbonara är en av de mest populära pastarätterna, men också en av de som är vanligast att misslyckas med. Italienska kocken Alexandra Zazzi har lagat många portioner carbonara i sitt liv, här delar hon med sig av vanligaste fallgroparna – och tips på hur du undviker dem. Enkla knep som gör att din carbonara blir perfekt krämig, smakrik och himmelskt god – precis som i Italien.
Ta del av tipsen som gör dig till ett riktigt proffs på carbonara här!
Carbonara är en riktig klassiker, och för många en favorit när det kommer till pasta. En carbonara kan lagas på olika sätt, men i originalet sägs den – förutom pasta och pastavatten – bestå av ägg, pecorinoost, guanciale och svartpeppar.
Att laga sin egen carbonara är vanligt, men att få till den till perfektion är inte det lättaste. Vi är nog många som upplevt allt från en grynig carbonara, till en som smakar för mycket ägg eller är alldeles för salt. Så hur ska man då tänka för att slippa vanliga fallgroparna, och få till en perfekt krämig carbonara, med balanserade smaker?
Är du redan prenumerant, logga in för att läsa.Logga in
Expressen Premium - Digital prenumeration
Allt om Mat är nu en del av
Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.
- Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
- Därefter är priset 89 kr/mån
- Digital tillsvidareprenumeration
- Ingen bindningstid – säg upp online när du vill
Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.