Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
<p>En stor del av hush&aring;llskassan g&aring;r till mat</p><p>En stor del av hush&aring;llskassan g&aring;r till mat</p><p>En stor del av hush&aring;llskassan g&aring;r till mat</p>
<p>En stor del av hush&aring;llskassan g&aring;r till mat</p>

Så sparar du matpengar

Spara runt en tusenlapp i månaden på att ta med matlåda till jobbet - här är Konsumentverkets bästa tips för hushållsbudgeten.

En stor del av utgifterna för ett vanligt hushåll går till mat varje månad. Nu är Konsumentverkets brochyr Koll på pengarna 2009 klar, med råd om hur kostnaden kan minskas utan att man för den skull behöver äta sämre mat. Här är de bästa tipsen:

Matlådor

Laga många portioner och ta med resterna till lunch nästa dag. Om du inte är sugen på att äta samma nästa dag kan du frysa in till ett senare tillfälle istället. Genom att ta med dig lunchlåda sparar du upp till en tusenlapp i månaden jämfört med om du äter dagens på restaurang.

Handla sällan

Genom att veckohandla så sparar du både tid och pengar.Vajre gång du går in i matbutiken finns risken att du köper nånting lite extra som du egentligen inte behöver. Det tar också tid och energi att handla efter jobbet varje dag.

Billig och bra mat

Gör storkok av bönor, kikärter och linser och frys in i portionsförpackningar. Billigt, nyttigt och gott att ha i sallader och soppor. Innehåller mycket protein och är en bra ersättning för kött.

Baka eget

Nybakat bröd doftar härligt. Om du bakar själv blir det billigt, och dessutom har du full kontroll över vad brödet innehåller.

Läs mer i Konsumentverkets broschyr Koll på pengarna 2009