Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Enkla knepet gör rivningen lättare
2 AV 2
Foto: Shutterstock

Så här ska du använda rivjärnet – egentligen

Ett rivjärn är för många ett måste bland köksredskap, och det används näst intill dagligen i många hem. Men vet du hur rivjärnet är tänkt att användas – egentligen? Här visar vi det smarta knepet – som du kanske aldrig testat tidigare – som kommer göra rivningen av bland annat ost och morötter betydligt mycket enklare. 

Ost till gratängen, morötter till salladen eller gurka till tzatzikin. Ett rivjärn kommer ofta till användning, och är för många ett viktigt redskap i köket. Men vet du hur ett rivjärn är tänkt att användas? Kanske är det inte på det sätt du är van vid – och har gjort i alla tider. 

Spana in det smarta tipset, som kommer göra att rivningen blir enklare och smidigare, i klippet. 

Med ett enkelt knep blir rivningen enklare och smidigare.Med ett enkelt knep blir rivningen enklare och smidigare.Med ett enkelt knep blir rivningen enklare och smidigare.
Med ett enkelt knep blir rivningen enklare och smidigare.

Läs mer:

Stjärnkocken Mathias Dahlgrens sommarmåsten

Grilla grönsaker - recept, guide och expertens tips

Grilla kyckling – så får du perfekt resultat varje gång