Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Så gör du bästa surdegsmackorna – fräscht, gott & festligt!

Oavsett om du ska äta lunch, bjuda på fest eller ha picknick ute i det gröna går en härlig surdegsmacka med goda pålägg hem hos de allra flesta. Här bjuder vi på tre recept som är svåra att motstå.

En macka kan varieras i oändlighet och blir precis det du vill att den ska vara. Det kan vara något riktigt gott och lyxigt en myskväll i soffan, ett matigt komplement till sallad och soppa eller varför inte en fräsch veggiemacka?

Pågen Surdegsbröd som är bakade med kallpressad rapsolja från Österlen och mjöl från egen kvarn ger en bra grund till ditt favoritpålägg. Bröden finns i flera format med både osötade och nyckelhålsmärkta varianter. Här bjuder vi på några av våra receptfavoriter:

Våffelmacka med grönkål till salladen eller soppan

Gör en härligt rustik våffelmacka och ät som den är eller tillsammans med en soppa eller sallad. Brödet heter LantGoda och är ett osötat surdegsbröd. Dinkel, havre, gula linfrön samt vetegroddar ger brödet karaktär.

Receptet hittar du här

Extravagant karneval-macka

Foto: /Volumes/OMANOVIC_RAID_4TB/ASPEKT_PAGEN/RAW/A002/A

Bjud på en riktig smakupplevelse! Med ryggbiff, mango, lime och en härlig salsa balanseras sött och salt upp med hetta och syra. Det osötade surdegsbrödet, KärnSund, är rikt på fullkorn och passar perfekt till de övriga ingredienserna.

Receptet hittar du här

Veggievore till picknicken

Avokado, rödbetor, valnötter och hummus ingår i denna gröna macka. Använd gärna nyheten SolGlimt som bas, ett saftigt surdegsbröd med solroskärnor, nordisk vete och råg med 60 procent fullkorn.

Receptet hittar du här

Fakta om Pågen Surdegsbröd:

1. Bakade med kallpressad rapsolja från Österlen och mjöl från den egna kvarnen

2. Finns i flera varianter, en nyhet är SolGlimt – ett nyckelhålsmärkt saftigt bröd bakat med solroskärnor och 60 procent fullkorn.

3. Precis som alla Pågens matbröd är de fria från konserveringsmedel

Läs mer om Pågen här