Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Drömgod upp- och nervänd paj med rabarber och smördeg
2 AV 2
Foto: Maja Andersson

Så enkelt gör du virala trendpajen alla pratar om

En smarrig paj som du gör på bara en kvart – hur härligt låter inte det? Här visar vi om hur du enkelt gör upp- och nervänd paj med färdig smördeg, som är en stor snackis på sociala medier. 

På både TikTok och Instagram trendar mat och bakverk som är enkla och går snabbt att laga. Den senaste tiden har upp- och nervända pajer som du gör med färdig smördeg blivit en het trend. 

I klippet här ovan visar vi hur du enkelt gör den populära pajen. Här har vi valt rabarber, men det fungerar också utmärkt med allt från persika och äpplen och päron. Allt du behöver är honung, frukt eller bär, florsocker, smördeg – och ägg att pensla med. Det viktiga är att komma ihåg att placera smördegen överst som ett lock. In i ugnen på 185 grader i runt 10-15 minuter. När pajerna kommer ut vänder du på dem, och sedan är de redo att serveras. Enkelt, snyggt – och oemotståndligt gott! 

Du behöver endast 4 ingredienser för att baka den här läckra pajen, som blivit viral. Foto: Maja Andersson

Läs mer: 

Benjamin Ingrossos knep för att lyckas med carbonaran