Rödbetscarpaccio - annorlunda spännande förrätt
En härlig carpaccio gjord på fint skivade rödbetor istället för på kött. Nötigheten från kikärtorna och sältan från oliverna bryter av mot rödbetornas sötma.
Ingredienser (4 portioner)
2 kokta rödbetor
1 paprika
1 näve oliver
1 dl GoGreen Ready in 5 Kikärter
0,5 skivad rödlök
1 näve machésallad
Parmesan, vinäger, olja, salt och peppar efter behov.
Så här lagar du receptet (15 min, exkl kokning av rödbetor)
1. Koka kikärterna i 5-8 min och skölj av med kallt vatten (om du använder färska rödbetor så koka dem mjuka först).
2. Skiva paprika tunt och grilla i ugnen ca 15 min.
3. Hacka oliverna och blanda dem med den grillade paprikan, salt, peppar och lite vinäger.
4. Skiva de kokta rödbetorna tunt och lägg upp dem på ett fat, salta och peppra och lägg på kikärter, rödlök och paprika- och olivblandningen. Strö över machésallad och hyvlad parmesan. Droppa över lite olja och vinäger. Klart!