Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Lyxigt bakverk att imponera på fikagästerna med
2 AV 2

Recept på höstens 8 godaste kladdkakor

Hösten är till för att baka, och vad passar väl bättre än att baka en mumsig kladdkaka med säsongens bästa smaker? Här bjuder vi på 8 riktiga favoritrecept att baka till höstens alla fikapauser. Vit kladdkaka med citron, kladdkaka med polly eller snickerskladdkaka – vilken av alla godingar väljer du?  

Kladdkaka är ett populärt bakverk som älskas av de flesta. Den går att variera i all oändlighet, och anses ofta vara något av det enklaste man kan baka. Men det finns en hel del fallgropar som du bör undvika för att få ett perfekt resultat. 

Allt om Mat:s konditor Anna Nordh menar att för att kladdkakan ska få sin kladdiga, kompakta konsistens – och inte bli luftig och hög – bör man undvika bakpulver och andra jäsningsmedel, och av samma anledning är det smart att undvika att vispa sin smet.

– Det enklaste sättet att baka kladdkaka är att smälta smöret i en kastrull och sedan röra ner de övriga ingredienserna, säger hon. 

Perfekt kladdig konsistens

För att kladdkakan ska bli perfekt i konsistensen ska den gräddas tills den har torkat på ytan och runt kanterna – men fortfarande är lite dallrig i mitten.

– Gräddas den för länge blir den torr och tråkig. Skaka gärna på formen mot slutet av gräddningen, den ska vara lite wobblig, säger Anna Nordh. 

Sugen på en variant på kladdkaka? Testa dessa magiska kladdkakekakor:

Läs mer: Recept på våra 8 godaste äppelpajer 

Annons: Läs dina favoritmagasin digitalt i appen ARCY