Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Publikrekord på Mitt Kök-mässan 2012.
Publikrekord på Mitt Kök-mässan 2012.
Publikrekord på Mitt Kök-mässan 2012.
Publikrekord på Mitt Kök-mässan 2012. Foto: Allt om mat

Publikrekord på matmässan

I år sattes nytt publikrekord och Allt om Mat var givetvis på plats med  sin bok-och tidningsmonter bredvid Allt om Mat-scenen där olika kända  matprofiler turades om att hänföra publiken med sin kokkonst och sitt  matkunnande.

Förra veckan och helgen gick årets stora mat- och vinmässa i Älvsjö av stapeln. En mat- och dryckmagnet som drar till sig fler och fler. Där korades också årets vinnare av allt om Mat:s vinpris Det Gyllene Glaset och vinnaren av Allt om Mat:s stora matpris. I år gick Gyllene Glaset till italienska vinhuset Masi, och matpriset till välkände tv-kocken Paul Svensson.

Redan på våren börjar riktlinjerna för matmässan dras upp och tidigt på hösten blir mötena för framförallt vår marknadsavdelning allt tätare. Det är många bitar som ska falla på plats, med allt från logistik och frakt av bokpallar och tidningsbuntar, design och dekoration av monter, ta kontakt med kockar och matkreatörer och göra schema för dem på Allt om

Mat-scenen, till att beställa enhetliga kläder i rätt storlekar åt de som ska jobba i montern. Ett gigantiskt pussel och pyssel med andra ord. Men det går – och det går dessutom bra. I år blev det publikrekord och runt 40 000 glada besökare kunde, under fyra intensiva dagar, riktigt frossa i allt som hör till livets goda. Men det är inte bara att dricka eller att äta som gäller. De allra flesta går dit för att inhämta ny kunskap, upptäcka nya smaker och få inspiration.

Och inspiration får man verkligen av de som uppträdde på All om Mat-scenen. Där var till exempel konditor Magnus Johansson och kocken Carina Brydling, årets kock Klas Lindberg och årets konditor Josefine Bauman. Där fanns också flera fenomenala kockar, våra egna matexperter från Allt om Mat, och stora publikfavoriter som Tina Nordström, Ulf Wagner, Steffo Törnquist och Plura. Särskilt Steffo och Plura drog publik och dessa herrars böcker satt som en smäck för de som letade farsdagspresenter, och köerna för bokköp med signering ringlade långa efter deras framträdande.

Men det köades också till Allt om Mat:s bokmonter där det i år var vår nya fina bok ”Sött” som hade huvudrollen, vackert rosa på sidorna och lagd i fin låda. Men vi hade även många andra böcker och tidningar som gick åt som smör. Snart tömdes bokpallarna och när mässan var över återstod bara en liten del. Trötta och nöjda var vi och vi antar att även besökarna var ganska trötta, men nöjda. Nu ser vi redan fram emot nästa års mässa. Hoppas alla ni besökare också gör det.