Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Festa till din fredagstaco med denna underbart frasiga och ostiga variant
2 AV 2
Foto: Maja Andersson

Piffa upp din fredagstaco – här är succétrenden alla pratar om

Tacos är för många en riktig fredagsfavorit – men det är lätt att tröttna på den klassiska varianten. Här tipsar vi om ett annorlunda och kul sätt att vika ihop din taco på – en trend som den senaste tiden blivit superpopulär på sociala medier. Tacon grillas sedan i våffeljärnet för att få en läcker frasig yta – och smält ost på insidan. 

Kanske ska du testa den nya, smarriga tacotrenden redan i helgen? 

Att starta i gång helgen med en tacokväll brukar uppskattas av både stora och små. Och även om den klassiska tacovarianten i regel går hem, kan det vara roligt att testa på nya, spännande varianter. 

Här tipsar vi om ett lite annorlunda sätt att servera din taco på. Trenden att dela upp ingredienserna, och vika ihop tacon har blivit en enormt stor trend bland matprofiler på sociala medier, så som Tiktok och Instagram. Och vi förstår varför: Det är ett enkelt och kul sätt att piffa upp sin tacomiddag på.  

Här kan man lägga på det man själv tycker bäst om till sin taco – från köttfärs, salsa och ost, till sallad, majs och tomat. När man sedan grillar den i våffeljärnet får den en härligt frasig yta – och smält ost på insidan. Damma av våffeljärnt och prova trenden vid nästa tacomiddag, vi vågar nästan lova att det blir en succé! 

Att separera tacoingredienserna och vika ihop tortillabrödet har den senaste tiden blivit enormt stort på sociala medier. Foto: Maja Andersson

Läs mer: Så här ska du använda rivjärnet – egentligen