Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Kocken Paul Svensson får Allt om Mat: stora matpris 2012.
Kocken Paul Svensson får Allt om Mat: stora matpris 2012.
Kocken Paul Svensson får Allt om Mat: stora matpris 2012.
Kocken Paul Svensson får Allt om Mat: stora matpris 2012. Foto: Thron Ullberg

Paul Svensson får Allt om Mat:s stora matpris 2012

Allt om Mat:s stora matpris 2012 går till en av Sveriges mest inspirerande matpersoner. Paul Svensson förenar högklassig gastronomi och trendkänsla med en genuin folkbildningsiver.

Han brinner ständigt – för nya idéer, nya projekt och sin trendsättande gröna matfilosofi. Dessutom vill han generöst lära ut allt han kan. Därför får Paul Svensson Allt om Mat:s stora matpris 2012. 

Paul Svensson är kock och entreprenör med bas på Fotografiska museet i Stockholm och har fingret med i en rad andra projekt, bland annat nyöppnade kafé Wake up på Järntorget i Göteborg. Han är även välkänd för sina matnyttiga kokböcker och för tv-tittarna i program som ”Kockarnas kamp” och ”Gomorron Sverige”. Lagar även 1920-talsmat i SVT-aktuella ”Historieätarna”. 

– Paul Svensson sporrar mig att bli en bättre matlagare! Han är oerhört noggrann och pålitlig i sitt arbete och samtidigt kan man räkna med att han ständigt presenterar något nytt och i framkant, säger Mona Johansson, chefredaktör på Allt om Mat. 

Paul Svensson tar emot priset på matmässan Mitt kök på Stockholmsmässan i Älvsjö fredag den 9 november kl 15.10 på Allt om Mat-scenen. 

Allt om Mat:s stora matpris har sedan 1986 delats ut till en person eller organisation som gjort en bestående insats för den svenska matens standard och kultur. Bland tidigare vinnare finns Annika Unt Widell, Skolmatens vänner (2011), Martin Johansson, brödinspiratör (2010), Rolf Axel Nordström, Ängavallens gård (2009) och Mats-Eric Nilsson, journalist (2008).

Pristagaren utses av Allt om Mat:s redaktion.