Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 3
Godaste förrätten eller tilltugget till fördrinken.
2 AV 3
3 AV 3

Påskmeny med bubbel, lax, lamm och påskdessert

Recept på påskmeny med sill, lax och lamm - givna inslag när vi bjuder på påskmiddag. Avsluta påskfirandet med en vackert gul marängswiss och fint dekorerade påskkakor med smak av citron.

Receptmakarna Petra Lindstrand och Cecilia Lundin har här skapat en vacker och modern påskmeny med mycket färg och smak - från bubblig fördrink till lax, lamm och frasig påskdessert i gult. Laga och njut!

Påskmeny

VÄLKOMSTSKÅL Bubblig påskdrink med pepparrotsskagen

FÖRRÄTT Kallrökt lax med pocherade vaktelägg och krispig vårsallad

VARMRÄTT Lammracks med potatis- och fänkålsgratäng, rostade morötter och örtsky

DESSERT Påskmarängswiss

TILL KAFFET Påskiga citronkakor med glasyr och strössel

Så planerar du påskmenyn

3 dagar före: Baka kakorna. Frys dem oglaserade.

2 dagar före: Koka rabarberlagen. Baka marängerna. Gör citroncurden. Förvara i kyl. Glasera och garnera kakorna.

6 timmar före: Gör räkröran och ställ in i kylen. Pochera äggen. Förvara i kylen. Gör dressingen till salladen. Skiva fänkål och potatis till gratängen. Lägg i kallt vatten. Skala och skär morötterna. Koka örtskyn.

2 timmar före: Bryn lammracksen. Ställ i kyl. Skala och tärna mangon. Servering Tillaga lammracks, gratäng och morötter i ugnen. Blanda drinken. Rosta kavringen. Lägg på röra Gör i ordning och servera förrätten. Servera varmrätten. Vispa grädden till desserten. Servera. Servera kakorna.

Recept Petra Lindstrand och Cecilia Lundin Styling Petra Lindstrand Foto Helén Pe

Matcha mat och dryck till påskmenyn

TILL KALLRÖKT LAX: Georg Breuer Riesling Sauvage 2021, Tyskland, nr 5899, 151 kr. Torrt, vitt vin med krispig fräschör, inslag av gröna äpplen, lime och örter. Finstämd eftersmak.

TILL LAMMRACKS: Punt Road Pinot Noir 2020, Australien, nr 2955, 171 kr. Rödvin i fräsch stil med drag av jordgubbar, körsbär, mynta och en fint fatkryddig ton.

TILL PÅSKMARÄNGSWISS: Castelnau de Suduiraut 2016, Frankrike, nr 3690, 170 kr (37,5 cl). Dessertvin med fin koncentration och intensitet. Toner av torkade aprikoser, honung och saffran och en elegant fruktsyra.

ALKOHOLFRITT TILL LAX: Leitz Eins Zwei Zero Sparkling Riesling, Tyskland, nr 1968, 26 kr (25 cl). Matcha mat & dryck Bubbel på burk. Frisk och fräsch med syrliga drag, inslag av honung och färsk citrus.

ALKOHOLFRITT TILL LAMMET: Rålund alkoholfri kallpressad 100% blåbär, Sverige, nr 19039, 69 kr (37,5 cl). Ekologisk blåbärsmust med koncentration och friskhet. Örtiga toner, balanserad sötma och bra längd.

Läs också: