Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Pressbilder

Omdöme och betyg på senaste butiksnyheterna

Nya matprodukter lanseras ständigt på marknaden, men det kan vara svårt att veta vilka av alla nyheter som är värda att köpa. Allt om Mat:s erfarna matredaktörer smaktestar, sätter betyg och hjälper dig att hitta de bästa produkterna och att undvika de sämsta. 

Spana in omdöme och betyg på de senaste butiksnyheterna här!

Foto: Pressbild

Ch*cken Style Fillet och Ch*cken Style Chunk, Oumph!

Vikt och cirkapris: 180 g, 35 resp 25 kr.

Vad är det? Ett veganskt kycklingalternativ i kyldisken.

Betyg: 4 av 5

Omdöme: Filéerna liknar hela kycklingfiléer både i utseende och konsistens. De är baserade på vete, soja och ärtprotein och har neutral smak som påminner om kyckling. Både filéerna och bitarna passar bra i många olika rätter och går utmärkt att grilla på grillen eller i grillpanna. Chunk är baserad på enbart sojaprotein. Bitarna är lite större, har helt neutral smak och kan användas i tacos, wokrätter, pastarätter och i grytor.

Foto: Pressbilder

Vegetarisk gryta indian style och korean style, Garant

Vikt och pris: 370 g, 34 kr/st. 

Vad är det? Vegetariska portionsförpackade grytor med fullkornsris. Grytorna är baserade på cashewmeetly, en helt naturlig vegansk produkt tillverkad av cashewfrukten, som liknar kött till konsistensen och har god, aningen fruktig smak.

Betyg: 4 av 5

Omdöme: Båda har mycket smak och bra konsistens. Indian dahl är välkryddad med tydlig hetta och mättar bra. Spicy korean är smak- satt med het och söt gochujangsås. Möjligen något små portioner. En portion ger 350 resp 315 kcal.

Foto: Pressbild

Vintermust och Våra utvalda nordiska smaker, Brämhults

Vikt och pris: 0,85 l, 35 kr.

Vad är det? Vintermust består av äppeljuice och apelsinjuice smaksatt med kardemumma, kanel och vanilj. Den andra nyheten är en dryck med äpple, nypon och havtorn.

Betyg: 3 av 5

Omdöme: Vinterjuicen har tydlig smak av äpple och en god smak av kryddor som kanel och kardemumma. Den är godast varm, perfekt att ta med på en vinterutflykt. Utvalda nordiska smaker-drycken med äpple, nypon och havtorn är frisk, fyllig och god, och den lite speciella smaken av havtorn är tydlig. God och kan vara ett alternativ till apelsinjuice.

Foto: Pressbild

Ostfärs, Pannomi

Vikt och pris: 150 g, 34 kr.

Vad är det? En svensk grill & stekost i färsform. tänkt att användas i stället för köttfärs. Ostfärsen ska alltid stekas tillsammans med till exempel finhackad lök eller andra finhackade grönsaker eller panko för att få rätt konsistens. Innehåller 21 g protein och 25 g fett per 100 g. Tillverkas av Skånemejerier.

Betyg: 4 av 4

Omdöme: Smakar som mild ost med en viss sälta. Är bra till exempel- vis hemgjorda vegoburgare eller i vegetarisk ”köttfärs”sås med linser. Skillnaden jämfört med vanlig ost är att ostfärsen inte smälter ut. Vi gillar att den är svensktillverkad. Tyvärr har den aningen hög fetthalt.

Foto: Pressbild

Chocolate love a fair, Ben och Jerry

Vikt och pris: 450 g, 60 kr.

Vad är det? Ny glasssmak där glassföretaget Ben & Jerry’s och chokladföretaget Tony’s Chocolonely samarbetar i kampen för att göra chokladindustrin bättre och fri från barnarbete. Glassen är rättvisemärkt.

Betyg: 5 av 5

Omdöme: Glassen har en ren och tydlig chokladsmak. Den är varken mörk eller ljus utan smakar bara ren och god choklad. Här finns rikligt med chokladbitar och krispiga bitar med smak av saltkola. Den innehåller mycket choklad, och sötman är väl balanserad. Glassen finns även i en vegansk version.

Läs mer: 

Undvik vanligaste missen när du gör pannkakor