Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Helen Pé

Bjud in till halloween-middag (här är maten som höjer mysstämningen!)

Vi stänger mörkret ute och bjuder in till halloweenmiddag med helstekt majskyckling, pumpa och sallad med rött ris. Till avslutning en läcker apelsincheesecake. 

Inled halloween-middagen med en välkomstdrink

Foto: Helen Pé

Servera gästerna på en fördrink: Granatäppelmartini med apelsin och kardemumma, tillsammans med miniflatbreads som doppas i olja.

Huvudrätt

Helstekt majskyckling med rostad pumpa och ädelostsås serveras med höstsallad och röd rissallad.

Foto: Helen Pé

 Helstekt majskyckling med rostad pumpa och ädelostsås. Klicka här eller på bilden för recept. 

Foto: Helene Pé

 Klicka här eller på bilden för recept på röd rissallad. 

 Klicka här eller på bilden för recept. 

Efterrätt - halloweentårta med apelsinchoklad

För alla som älskar apelsinchoklad! Frasig chokladbotten möter en lätt och luftig apelsinmousse.

Foto: Helene Pé

 Klicka här eller på bilden för recept. 

Förbered halloween-maten så här:

• 1 vecka före:

Baka tårtan och frys in.

Garnera strax före servering.

Köp hem alla drycker.

• Dagen före:

Koka kardemummalag till drinken.

Gör dukkahblandningen.

Blanda senapsfrövinägretten.

Koka riset till salladen

Blanda dressingen till rissalladen.

Skala och skär alla grönsaker i bitar och lägg i plastpåsar i kylen.

Gör såsen till kycklingen.

Gör pekanpralinen.

• Samma dag:

Stansa ut rundlar och grädda bröden.

Blanda höstsalladen.

Blanda röd rissallad.

Gör marinaden och stek kyckling och grönsaker.

Värm såsen.

Garnera tårtan.

Blanda drinkar.

Att dricka till halloween-middagen

Höstsallad:

Mulderbosch Chardonnay 2014 (6006) Sydafrika, 99 kr. Vitt vin med generöst fruktiga toner. Inslag av ananas, rostade nötter och en lätt smörig ton i eftersmaken.

Majskyckling:

Castoro Cellars Reserve Grenache 2015 (3313) USA, 129 kr. Rödvin med drag som påminner om hallon och jordgubbar. Kryddigt med fin fruktsyra. Ekologiskt.

Apelsincheesecake:

Alambre Moscatel de Setúbal 2010 (8117) Portugal, 69 kr (37,5 cl). Starkvin med söt, lite knäckig smak, inslag av russin, choklad och apelsinskal. 

Alkoholfritt:

Perlant Jus de Pommes à Sydre (11900) Frankrike, 65 kr. Cider med intensivt äppliga toner, fin fräschör och balanserad sötma.