Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nytt och provat – betyg på senaste butiksnyheterna

Nya matprodukter lanseras ständigt på marknaden, men det kan vara svårt att veta vilka av alla nyheter som är värda att köpa. Allt om Mat:s erfarna matredaktörer smaktestar, sätter betyg och hjälper dig att hitta de bästa produkterna och att undvika de sämsta. Spana in omdöme och betyg här!

Vegoprodukter av svenska råvaror 

Vegokorv, Middagskorv och Vegobullar, Scan 

Vikt och pris: Vegokorv 220 g, 30 kr. Middagskorv 300 g, 36 kr. Vegobullar 300 g, 35 kr.

Vad är det: Kylda vegoprodukter från Scan. Vegokorv och middagskorv är ovo-vegetariska och baserade på äggvita. Vegobullar är veganska och tillverkade av bland annat åkerböna och gråärt. 

Betyg: Middagskorv: 4 av 5. Vegobullar: 4 av 5. Vegokorv: 1 av 5

Omdöme: Middagskorv är snarlik falukorv med god, lite lätt rökig smak. Vegobullar är riktigt goda med smak som liknar köttbullar. Extra plus för att produkterna är baserade på svenska råvaror. Vegokorv har ett segt skinn och löst innehåll vilket gör att den skrynklar sig. Smaken är okej. 

Spett & filéer för grillen 

Färdigmarinerad kyckling för grillen, Lönneberga 

Vikt och pris: 480 g, 82,90. 650 g, 94,90. 

Vad är det: Färdigmarinerad kyckling för grillen, 4 spett av kycklingbröstfilé smaksatt med jalapeño och vitlök och 4 bröstfiléer i en thailändsk marinad med ingefära, koriander och citronskal. Filéerna ligger i en ny förpackning med 57 % mindre plaståtgång jämfört med tidigare. 

Betyg: Spett: 3 av 5. Filéer: 4 av 5. 

Omdöme: Spetten har en fin färg av marinaden, men kycklingen är styckad i väldigt olika stora bitar. De små bitarna ramlar av spetten och när de stora bitarna är genomgrillade har de små blivit torra. Smaken är mycket god och balanserad. Bröstfiléerna får ett trevligt grönprickigt utseende av örterna i marinaden och kycklingköttet känns saftigt. 

 

Sommarbåt lastad med hallon 

Årets sommarglassbåt, Sia glass 

Vikt och pris: 6 glassbåtar/39 kr. 

Vad är det: Sia glass lanserar en ny smak på den populära glassbåten; båtar fyllda med rosa hallonglass och hallonsylt täckt med vit choklad. 

Betyg: 4 av 5

Omdöme: Glassbåten är fylld med gräddig hallonglass med god hallonsmak och krispiga små bitar av hallon och i mitten en frisk och syrlig hallonsylt. Sylten friskar upp glassen som är täckt med söt vit choklad men helheten blir ändå rätt så söt. Själva båtens botten är aningen seg och mjuk. Resultatet blir en rätt så söt – men god – båt, i synnerhet om man gillar vit choklad. 

Nytt till fredagsmyset

Fruity salsa och Refried beans, Taco truck 

Vikt och pris: Salsa, 140 g, 32 kr. Refried beans: 450 g, 32 kr. 

Vad är det: En mild salsa av mango, lime och chili och en bönröra som ska värmas för att ätas på tacobuffén, i burritos eller som tillbehör. 

Betyg: Salsa: 2 av 5. Bönor: 3 av 5

Omdöme: Salsan har tyvärr en såsig och slät konsistens utan mangobitar. Smaken är fruktig och aningen syrlig, men mest söt och chilihetta saknas. Refried beans har god mustig smak med fint balanserad kryddning av spiskummin och jalapeño. Tyvärr blir bönröran lös och rinnig efter uppvärmning. I en burrito eller i tacos passar en fastare bönröra.

Goda ”räddade” röror 

Saved Bread Spread by Motatos (Matsmart) 

Vikt och pris: 135 g, 29 kr/st. 

Vad är det: Saved är ett nytt märke från Motato, som är samma företag som Matsmart. Matsmart bygger sin affärsidé på att ta tillvara livsmedelsprodukter som annars skulle ha kasserats. Produkterna säjs på nätet och är ekologiska. I serien finns flera olika produkter, till exempel pesto, pasta och öl. Här har vi testat Bread spread. 

Betyg: 3 av 5

Omdöme: Tomat och örter har en skarp syrlighet och röran är lite för salt. Örtsmaken är huvudsakligen oregano. Spicy paprika har söt god paprikasmak med en tydlig, alldeles lagom, hetta. Att ta tillvara grönsaker som annars skulle kasseras är bra. Båda smakerna är kraftfulla och goda . Passar på en lunchmacka eller som röror till grillat.

Läs mer:

8 trendiga rätter som alla pratar om

Haka på munktrenden – här är 8 goda recept

Bästa receptet på knäckig äppelpaj