Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nyheter på veganhyllan – här är höstens läckerheter

Trenden med växtbaserad mat växer så det knakar och utbudet blir större och större för varje år som går. Bland höstens veganska nyheter hittar vi bland annat ostbågar, Risifrutti och chokladdryck. Vilka växtbaserade godsaker vill du testa i höst?

Att fler och fler svenskar väljer att äta veganskt är det nog ingen som missat, och enligt en färsk undersökning utförd av Kantar Sifo, på uppdrag av Valio, verkar trenden vara här för att stanna. Resultatet i studien visar att varannan ung kvinna som dricker kaffe 2021 väljer växtbaserade alternativ i stället för mjölk i sitt kaffe, att jämföra med år 2019 då bara en tiondel föredrog växtbaserat i kaffet. 

Växande utbud

I takt med det ökade intresset för veganskt, växer också utbudet hos livsmedelskedjorna. I dag finns veganska alternativt till det allra mesta, och det är enkelt att få tag i allt från glass och godis, till färs och korv. Nya produkter släpps ständigt på marknaden – och hösten 2021 är inget undantag. Veganska ostbågar – utan ost – och havredryck med smak av Dumlekola är bara några av nyheterna att testa under hösten. Kanske hittar du en ny favorit?

Cheez Doodles Vegan, OLW

 

Foto: Produktbilder

OLW släpper ostbågar som är helt växtbaserade och består av spröda majsbågar med smak av ost. Ostiga bågar – helt utan ost! 

 

Risifrutti Vegan, Orkla

Foto: Produktbilder

Orkla utökar under hösten sitt sortiment med en vegansk variant av mellanmålet Risifrutti. Risifrutti Vegan är i stället för mjölk och grädde gjord på en bas av havre och kokosmjölk, och kommer i två klassiska smaker: jordgubb och hallon. 

Dumle havredryck, Fazer

Godisföretaget Fazer släpper också veganska nyheter till hösten – i form av en havredryck med smak av Dumlekola. Drycken är växtbaserad och glutenfri och har smak av kola, kakao och havre. Den kan serveras både varm och kall som den är – men fungerar också att använda som ingrediens i bakning.

Sombreros ranch and sourcream, Estrella

Estrellas Sombreros Original får i höst ny design, och dessutom får de sällskap av en ny variant med smak av ranch- och sourcream: spröda, salta majssnacks som smakar lök, vitlök, tomat, paprika och gräddfil. Ett veganskt alternativ på chips- och snackshyllan.