Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nya goda veganska produkter i butik

För dig som är vegan, flexitarian eller bara nyfiken på växtbaserade alternativ listar vi här höstens hetaste veganska nyheter i butik. Vilken blir din nya favorit?

Utbudet av växtbaserade produkter växer och företag som Valio och Quorn lanserar flera nyheter lagom till hösten. Anamma samarbetar med Gustav ”Jävligt gott” Johansson och har tagit fram en ny typ av burgare och nya korvar. Det är lättare än någonsin att äta veganskt och färdigrätterna i frys- och kyldisken blir fler.

Bondbönsgryta från Svegro

Foto: Svegro

Grönsaksodlaren Svegro utvecklar användningsområdet för sina gröna örter och lanserar två nya veganska grytor. De är lagade på svenska bondbönor och rotfrukter och kommer i två smaker, timjan och chili samt oregano och citron.

Matlagningsprodukter från Valio

Foto: Valio

Valio utökar sitt veganska sortiment med växtbaserade alternativ till matlagningsgrädde, vispgrädde och crème fraiche. 

GRÖNT till Sverige

Foto: GRÖNT

GRÖNT är ett danskt varumärke som nu lanserar sina färdiga växtbaserade måltider
i Sverige. De första fyra produkterna är lasagne, chili non carne, tikka masala och grön curry. 

Röror från Quorn

Foto: Quorn

Färdiga röror, eller ”spreads”, är höstens stora nyhet från Qourn. Smakerna är tuna style och chicken curry style och passar på mackan, som tillbehör eller i bakad potatis.

Nytt från Anamma

Foto: Anamma

Anamma gör sitt största nyhetssläpp hittills med bowls, pajer, pirog och pizza. Dessutom lanserar företaget nya vegoburgare och korvar tillsammans med matinfluencern Gustav ”Jävligt gott” Johansson.