Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Jupiter.

Ny guide ger dig koll på Londons pubar

Krister Larsson besökte 127 pubar på en vecka. Ja, det var för att fotografera alla pubar som han skriver om i sin bok "London - en pubguide". Vi bad honom förklara tjusningen med pubarna i den brittiska huvudstaden.

- Jag är egentligen ingen ölfanatiker. Det är den historiska kopplingen och de fantastiska miljöerna som lockar mig.Det är ett ganska
sensationellt uttalande av en person som besökt ALLA pubar i London och skrivit en bok om dem. Krister Larsson har de senaste åren betat av alla pubar i centrala London och nu har han samlat sina omdömen i en bok som just kommit ut.

- Innan boken skulle tryckas besökte jag 127 pubar på en vecka, jag skulle ta nya kort på många av dem. Det var en synnerligen väl planerad resa, berättar Krister Larsson.I boken beskrivs
varje pub kort och utan att gå alltför mycket in på själva ölutbudet. Det är miljön som är det viktigaste för Krister och boken genomsyras av historier kopplade till Storbritanniens historia, det har inte varit svårt att hitta bisarra och burleska historier precis. Och det krister inte vet om Londons pubar, ja, det vet ingen:

- Jag har snappat upp allt jag kan, läst en massa böcker och fascineras enormt av alla historiska personer som funnits i Storbritannnien. Nu hittar jag i London som i min egen ficka.Pubarna då?
Ja, för att Krister Larsson ska uppskatta en pub tillfullo så ska den vara så genuin som möjligt, något som möjliggörs av en brittisk instans som skyddar pubmiljöer i London.

- En favorit är the Prince Alfred i området Maida Vale. Den har en fantastisk traditionell inredning och är nästan orörd sedan den byggdes 1863.Vad dricker en pubfanatiker för öl?

- Jag har ingen absolut favoritöl, det beror på tillfället. Vill jag ha en smakrik öl väljer jag gärna en belgisk variant, ska det vara någonting lättare blir det en tysk - gärna en Spaten. En Guinness är ju aldrig fel, jag kollar alltid pumparna på puben för att se vad som finns.Vad blir nästa steg? Någon ny bok?

- Det vet jag inte. Jag är fortsatt fascinerad av den brittiska historien och läser allt jag hinner. Det roligaste vore att skriva en bok om pubarna p åden brittiska landsbygden - där finns det riktiga pärlor, det kanske blir nästa projekt!