Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ägg, glas eller ris? Så väljer du rätt nudlar till din thairätt

Lär dig mer om nudlar - här är vår nudelskola. Missa inte våra 13 bästa nudelrecept som du enkelt kan laga hemma.

Nudlar är en av huvudingredienserna i det asiatiska köket och har sitt ursprung i Kina. Redan för 4000 år sedan använde kineserna nudlar i sin matlagning.

En av anledningarna till att nudlar är så dominerande i det asiatiska köket , är att de kan användas på så många olika sätt, som i bland annat soppor och sallader. De är goda att steka och woka de passar bra till alltifrån fisk och kött till fågel, skaldjur och grönsaker. Något nudlar också ofta används till är som en ingrediens i vårrullar.

Visste du att det finns flera olika sorters nudlar? Här är fem varianter som med fördel används i den thailändska köket.

Äggnudlar

Santa Marias äggnudlar är gjorda på vetemjöl och ägg vilket ger nudlarna en gulare färg, fastare konsistens och en rundare smak.

Glasnudlar

Glasnudlar är trådsmala, genomskinliga nudlar gjorda på mungbönor. De används med fördel i sallader, soppor och wokade rätter. Santa Marias glasnudlar är glutenfria och klippta för att vara lättare att äta.

Risnudlar

Santa Marias risnudlar är gjorda på rismjöl och används ofta stekta eller wokade. De smakar utmärkt till kyckling, kött, räkor, grönsaker och ägg. Det går självklart bra att byta ut pasta mot risnudlar.

Rårisnudlar

Rårisnudlar är nudlar gjorda på opolerat ris.

Fullkornsnudlar

Santa Marias fullkornsnudlar är gjorda på fullkornsmjöl. Serveras till asiatiska rätter och i wokad mat.

Varsågod, här är 12 smarriga thairätter med nudlar: