Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
<p>Anna Lallerstedt tillbringar sin mesta tid p&aring; restaurangen &quot;Jag pratiskt taget bor h&auml;r&quot;.</p><p>Anna Lallerstedt tillbringar sin mesta tid p&aring; restaurangen &quot;Jag pratiskt taget bor h&auml;r&quot;.</p><p>Anna Lallerstedt tillbringar sin mesta tid p&aring; restaurangen &quot;Jag pratiskt taget bor h&auml;r&quot;.</p>
<p>Anna Lallerstedt tillbringar sin mesta tid p&aring; restaurangen &quot;Jag pratiskt taget bor h&auml;r&quot;.</p> Foto: Josefine Lind

Nu ska Anna ta över efter pappa Erik Lallerstedt

Fem frågor till Anna Lallerstedt, som nu tar över på restaurang Gondolen.

Hur känns det att jobba med sin pappa?

- Det har alltid varit självklart att jag ska gå in och det känns naturligt. Men det är lättare att vi ryker ihop eftersom vi känner varandra så bra. 

Varför valde du att bli konditor och inte kock?

- Jag har alltid älskar desserter! Jag har aldrig gillat att laga mat. Mitt kylskåp är alltid ekande tomt. Men ju mer jag jobbar här (Eriks bakficka) desto mer blir jag intresserad av mat och vin. 

Hur ser framtiden ut för dig?

- Just nu ska jag bli klar med alla utbildningar jag går. Jag läser företagsekonomi och marknadsföring. Jag har alltid gillat att gå i skolan och det är så intressant att träffa människor från andra yrkeskategorier än restaurangbranschen. 
Vad är utmaningen med att ta över Gondolen? 

- Det är att behålla samma anda på restaurangen som pappa skapade. Eriks ska fortsätta vara vad det är idag. Jag vill inte förnya men man ska alltid förbättra sig. Jag tror mycket på att jobba nära personalen och hela tiden motivera dem. Det tror jag många krögare missar idag.

Vad är ditt mål just nu?

- Jag vill inte öppna nytt. Det finns för många resturanger idag och jag vill inte öppna bara för att ha många resturanger. Man måste ha en bra idé och en bra lokal för att det ska vara någon idé. Så målet är att fortsätta göra ett bra jobb.

Stort företag

Lallerstedts restauranger omsätter 100 miljoner och har ungefär 100 anställda.

Nu lämnar krögaren och kocklegendaren Erik Lallerstedt över även flaggskeppet Gondolen till sin dotter.

Hon har sedan sju år tillbaka styrt på resturangen Eriks bakficka på Östermalm i Stockholm.