Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Jupiter.

Nu har bolaget öppnat på internet

Klicka hem favoritvinet från din dator.

Nu kan du köpa favoritflaskorna på Systembolaget via internet. Hela bestllningssortimentet i bolagets utbud ligger öppet och du kan enkelt söka fram viner, öl och sprit som du tidigare knappt visste fanns.

Butiken på webben är ett försök och från och med denna vecka är tjänsten tillgänglig för köp och leverans till butiker i Malmö och Uppsala.

- Nu testar vi framförallt tekniken. Planen är att e-beställningar ska fungera till samtliga butiker från och med mitten av 2010, säger Peter Lundvall, ansvarig för Systembolagets e-beställningstjänst.
Systembolaget har
från branschhåll fått kritik för att att inte ge möjlighet till beställning via nätet och också för att inte lyfta fram sortimentet som inte är ordinarie - kritik som man förmodligen tystar med det nya systemet.

Men kraven på legitimation kvarstår, köparen måste alltid visa legitimation när flaskorna hämtas i butiken.

- E-beställningstjänsten förbättrar servicen. Istället för att ringa eller besöka butiken så gör man det via datorn. Samtidigt är vi noga med att leva upp till vårt sociala uppdrag, att vi säljer med ansvar och inte driver merförsäljning, säger Peter Lundvall.