Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nostalgitripp med glass

Bubbelpop, nötpuck och GB-trumma. Här bjuder vi på glass-nostalgi och minns barndomens favoriter från GB.

Glassar kommer och går, men glasskartorna består. Och de väcker nostalgi. Somriga minnen av solvarm sand, klapprande träskor, bruna ben och skrapsår på knäna. Här kan du återupptäcka gamla glassfavoriter och återuppväcka kära minnen.

GB-glassar från 60-talet

Glassens popularitet tar fart och vi äter glass såsom Top Hat, Puckstång och Storstrut.

På 60-talet föds popmusiken och minikjolen. Elvis och Beatles dominerar både på film och på topplistorna och vi diggar filmen Sound of music. De första diskoteken öppnar. Människan landar på månen och tidens största rockstjärnor lockar nästan en halv miljon människor till en legendarisk rockfestival i Woodstock. Andra tuffa grejer är lavalampan och bikinin!

Här är låtlistan från 60-talet

70-tal

På 70-talet får vi två klassiker från GB: 88:an och Sandwich, som båda kostar 1:50 kr.

På 70-talet kommer den första mobiltelefonen ut på marknaden. I mitten av decenniet föds både punken och discon, som ett omaka tvillingpar. Föräldrar börjar oroa sig för sina dataspelande ungdomar när Atari lanserar sina första spel. Vi tittar på Grease, svänger i träskor och utsvängda jeans och sitter klistrade framför de första avsnitten av Dallas.

Här finns låtlistan från 70-talet

80-tal

På 80-talet tillkom ytterligare några blivande klassiker: Tip top, Nogger och Lakritspuck konsumerades flitigt.

På 80-talet dyker det upp många måste-ha-prylar: Rubiks kub, Sony Walkman, små bärbara dataspel och tv-spel från Nintendo. Till exempel Super Mario Brothers. Den stora musikstriden står mellan synthare och hårdrockare. Deras musikvideos visas dygnet runt på nya, coola MTV – Music Television. Vi gillade stora smycken, Dirty Dancing, Madonna och var slavar framför Falcon Crest.

Här är låtlistan från 80-talet

90-tal

De större glassarna tar plats i våra hjärtan. Cornetto, Dajmstruten och Magnumglassarna samt varvades med fräscha smaker från Solero!

På 90-talet börjar vi använda internet. Piercings och tatueringar, som förr förknippades med punkare och sjömän, blir allt vanligare och grungen får många anhängare, därav flanellskjorta och Dr. Martenskängorna. Vi introduceras till artister som Britney Spears och MC Hammer, skrattar tillfilmen Ensam hemma och älskar att följa Beverly Hills 90210.

Här hittar du låtlistan från 90-talet

00-tal

På glassfronten vågar vi lite mer och utökar sortimentet Magnumglassar och Solero. Många av våra favoritglassar från tidigare decennier har försvunnit.

På 00-talet blir vi digitala och mobila som aldrig förr. Bredband ersätter modemen. Vi umgås alltmer på internet, via ”platser” som Lunarstorm, MySpace och Facebook. Vi klär oss bekvämt i Uggs och t-shirt, tittar på Sex and the City och lyssnar på artister som James Blunt och Rihanna.

Här hittar du låtlistan från 00-talet

Källa: GB Glace

Mer nostalgi och läckra recept - Klicka här för att gilla Allt om Mat på Facebook så missar du inget