När du har tröttnat på rabarerpaj - här är recepten som du kan prova då
När du har gjort klassikern ett tag kan det vara bra att testa något nytt. Vidga dina vyer!
Det finns många sätt att ta tillvara på sin goda färska rabarber. Har du dessutom provat klassikerna saft eller paj så hittar du ett recept på något annorlunda här.
Sås:
400 g rabarber, strimlad
0,5 dl råsocker
2 msk soja
3 vitlöksklyftor, hackade
3 cm ingefära, finhackad
1 tsk hela korianderfrön
1 tsk kanel
svartpeppar
0,5 dl vatten
Wok:
olja
200 g bacon
300 g nudlar av valfri sort
1 röd chili
1 gul paprika
1 liten purjolök
50 g rucola
Blanda ingredienserna till såsen i en kastrull. Koka upp och sjud tills den tjocknat. Hetta upp olja i en wok eller stekpanna. Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet. Knaperstek baconet. Tillsätt nudlar, chili, paprika och purjolök och woka hastigt. Slå över såsen och lägg upp på tallrikar. Strö över rucola.