Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Laga mäktig marockansk middag - smakrik gryta med pimpad couscous

Sätt färg på vardagen (och på tallriken) med en middag från det nordafrikanska köket. Här är våra enkla och smarriga recept som får dig att lyckas.

Det finns alltid gyllene tillfällen att fira, överraska dina vänner med en smakrik upplevelse - bjud på marockansk middag!

Vi är många som förknippar det nordafrikanska köket i allmänhet och det marockanska köket i synnerhet med couscos, men det är mycket mer än så. För vad sägs om pimpad couscous med gojibär och krämig paprikahummus? Den marockanska maten är inte bara en kulinarisk smakupplevelse, den är hälsosam också. Oftast tillagas maten med olivolja, mängder av grönsaker, baljväxter och det används oftast sparsamt med grädde.

Ett annat kännetecken för det nordafrikanska köket är att maträtterna är väldigt färgglada, grytorna mustiga och kryddorna spännande. Spiskummin, saffran och koriander ser vi ofta i dessa rätter liksom grönsaker, linser och kikärter. I många grytor är lammkött, kyckling eller fisk dominerande. 

Låter det krångligt och svårt att laga en marockansk måltid? Inte alls. Med vår Moroccan Tajine grytbas gör du en färdig middag på nolltid! Vi har redan fixat den marockanska basen, resten fixar du själv! Servera din Moroccan Beef Tajine med moroccan couscous, paprikahummus, persiljedoftande tabbouleh och en marrocan sallad. Du hittar recepten nedanför.

Prova gärna våra andra grytor från världens olika hörn: Texas Stew, Mexican Chili, Indian Masala och Thai Curry.