Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

My Feldt om ”Bäst i köket”: ”Väldigt mycket känslor”

Dagen före inspelningsstart av SVT:s nya satsning ”Bäst i köket” bröt bakprofilen och programledaren My Feldt ihop av nervositet. Nu är det snart dags för premiär av programmet, där åtta familjer ställs mot varandra för att se vem som glänser mest i köket.
– Det är ett väldigt roligt och annorlunda upplägg, där mycket känslor är inbladade, säger My Feldt. 

Mat- och bakprofilen My Feldt leder tillsammans med kockarna – och tv-profilerna – Niklas Ekstedt och Tareq Taylor SVT:s nya storsatsning ”Bäst i Köket”, programmet där åtta familjers matkunskaper sätts på prov och tävlar om vilken familj som lagar den bästa maten. 

Många känner nog igen My Feldt från Instagram, där hon förutom att dela vackra bilder på bakverk från hennes Halmstadsbageri ”Feldts”, även delar personliga berättelser från sitt liv som konditor, entreprenör, tv-profil och mamma. 

Bröt ihop före inspelningsstart

My Feldt är van att stå framför kameran, och syns inte allt för sällan laga mat och baka i tv-rutan – men att leda och vara jurymedlem i ett tv-program var ingenting hon hade gjort före inspelningarna av ”Bäst i köket”. 

– Jag trivs bra framför kameran och tycker det är roligt att göra tv, men det var nytt för mig att vara i en jury, och jag är inte van att hålla mig till ett manus. Jag bröt ihop kvällen före inspelningsstart, jag tänkte att Niklas och Tareq har gjort det här så himla länge, och undrade hur jag skulle klara det. Men i slutändan är vi ju alla människor, och det är okej att vara nervös. Det är lätt att glömma ibland, säger My Feldt. 

Juryn i SVT:s nya matlagningstävling ”Bäst i Köket”Juryn i SVT:s nya matlagningstävling ”Bäst i Köket”Juryn i SVT:s nya matlagningstävling ”Bäst i Köket”
Juryn i SVT:s nya matlagningstävling ”Bäst i Köket”

”Blev som syskon” 

Trots att programledarna inte kände varandra, blev de snabbt nära vänner när inspelningarna drog i gång. 

– Jag kände inte Niklas och Tareq sedan innan, men vi hängde en eftermiddag sedan kändes det som att vi var syskon. De är så fina och varma, och vi har haft otroligt roligt. Det var skönt att känna att ingen behövde hävda sig, det var tydligt redan från början att alla skulle få lika mycket tid, alla skulle få ta lika mycket plats. Ingen knuffade undan någon annan, och det var fantastiskt att jobba ihop, säger my Feldt. 

I programmet tävlar familjer mot varandra, och det är familjen som står sist kvar som blir blir den slutgiltiga vinnaren. Maträtterna som lagas är allt från familjerecept som gått i arv till familjefestmåltider och riktigt klassiska rätter. 

– Vi bjöds på helt fantastisk och otroligt härlig mat från olika kulturer, som vi inte hade smakat förut. Det är roligt med detta program, att vi i juryn kan inspirera men vi får också massor av inspiration tillbaka. Jag hoppas att svenska folket ska få inspiration att smaka på mat från hela världen, säger My Feldt och fortsätter:

– Det är ett härligt, udda format, med väldigt mycket känslor inblandat. Under inspelningarna var det personer som nästan lämnade både programmet och familjen, det var inte alls som att laga mat tillsammans hemma i sitt eget kök. Men i slutändan var det tydligt att de i stället växte som familj, säger My Feldt. 

Programmet har premiär den 14 oktober på SVT. 

Läs mer: Tina Nordströms 3 bästa tips för hemmakocken

Annons: Läs alla dina favoritmagasin i appen Arcy