Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Produktbilder/Shutterstock

Chokladnyheter i butikerna: här är höstens spännande smaker

Hösten innebär många spännande nyheter – inte minst på godisfronten. Nu släpps den tredje och sista vinnarchokladen i Marabous tävling ”Skapa din egen smak”, denna gång med smak av lakrits, hallon och caramel. Även Cloetta väljer att gå på lakritsspåret, och lanserar nu Polly Licorice. Glada nyheter för choklad- och lakritsälskaren!

Under 2020 anordnade Marabou en tävling där svenska folket fick ge förslag på smakkombinationer som passar i en chokladkaka. Tre lyckliga vinnare fick se sin idé bli verklighet. I februari i år lanserades den första vinnarkakan, Marabou popcorn, och i maj släpptes den andra vinnaren, Marabou brownie, kaffe och kokos på marknaden. Nu är det dags för den tredje och sista att lanseras: Marabou lakrits, hallon och caramel, innehållande bitar av saltlakrits och kanderade hallon – samt karamellsmak. 

20-åring den tredje vinnaren 

Vinnarchokladen är skapad av 20-åriga Fredrikke, vars namn nu pryder chokladkakan på butiker över hela landet.

– Jag har alltid tyckt att lakrits och choklad är så gott ihop, och sedan tycker jag att hallon passar bra med lakrits. För att göra smaken ännu mer intressant ville jag kombinera den med karamell, en smak som många älskar, säger Fredrikke i ett pressmeddelande.

Foto: Produktbilder

Fler godisföretag satsar på lakrits

Det är inte bara Marabou som satsar på chokladnyheter med smak av lakrits under hösten. Bland godisföretaget Cloettas senaste nyheter finns bland annat Polly Licorice, som består av tre olika sorters skumtoppar med smak av lakrits, mjölk- och vit choklad. En godispåse för den verkliga lakritsälskaren.

– Bland Pollys nyheter under åren har olika lakritssmaker varit givna, och det känns därför kul att kunna erbjuda Polly Licorice där vi går ”all in” på lakrits, säger Alia Jassim, Senior Brand Manager på Cloetta, i ett pressmeddelande.

Toffee med smak av apelsin

Även Cloettas populära Plopp-choklad, mjölkchoklad med mjuk toffeefyllning, har fått tillökning på hyllorna. Bland nyheterna finns en 80-grams chokladkaka med smak av chokladboll – som tidigare endast funnits i en mindre förpackning på 50 gram. Dessutom lanseras nu en Plopp med mild smak av apelsin – också den i form av en 80-grams chokladkaka. 

Havredryck med smak av Dumlekola

Godisföretaget Fazer släpper också nyheter till hösten – i form av en havredryck med smak av Dumlekola. Drycken är växtbaserad och glutenfri, och kan serveras både varm och kall som den är – men också som ingrediens i bakning. 

 

Foto: Fazer