Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Mjuka goda kakor - 4 recept bakade i långpanna

Fika till många? Baka då en kaka i långpanna - enkelt och gott att bjuda på när fikagästerna blir fler än vanligt. Här är 4 recept på fantastiskt goda mjuka kakor med frukt och bär bakade i långpanna.

Elisabeth Johansson, kokboksförfattare, kock och domare i programmet ”Hela Sverige bakar” har skapat 4 recept på underbart goda mjuka kakor bakade i långpanna - alla med några av sommarens godaste frukter och bär. Här delar Elisabeth även med sig av tips på vad du ska tänka på när du bakar kakor i långpanna!

Elisabeth Johansson bästa baktips till långpannekakor:

När det ska bakas till många är det praktiskt att baka i långpanna. Det funkar lika bra för bullar, mjuka kakor, pajer och tårtor.

Storleken på formen varierar i olika recept men det går bra att använda en större eller mindre form. Tänk då bara på att gräddningstiden ändras.

De flesta långpannekakor går utmärkt att frysa in men eventuell garnering läggs på innan servering. Garnera hela kakan på samma sätt eller skär den i bitar och toppa varje bit med olika toppingar så kan gästerna ta den bit som lockar mest. 

Fler recept på mjuka kakor bakade i långpanna hittar du här:

 

Recept på en bärkaka med smuldeg hittar du här!