Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mischa Billing: Så blir du bra på att matcha mat och vin

Vinproffs, smaksäker som få, populär tv-profil. Och enligt egen utsago ”väldigt okomplicerad som gäst”. Men när Mischa Billing själv bjuder på middag gör hon noggrann gästresearch, och väljer vin efter tillfället. För Allt om Mat berättar hon om ”Sveriges Mästerkock”, hur mat- och vinintresset startade – och dessutom delar hon sina bästa tips för de som vill ta sitt mat- och vinintresse till nästa nivå.  

– Att vara lyhörd för signaler och känna av ”vad längtar just den här gästen efter?” Det är det som skapar magin, säger Mischa Billing. 

Redan som liten hade Mischa Billing ett väl utvecklat doft- och smaksinne. Men mat och att äta roade henne inte så värst. Hon var ganska petig med vad hon stoppade i sig. 

– Jag hade också mycket spring i benen. Så jag hade liksom inte tid att sitta ner och äta. Mina föräldrar satte bjällror på mina skor eftersom jag rymde hela tiden. 

Expressen Premium - Digital prenumeration

Allt om Mat är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.