Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Min mathelg med Tina Nordström: ”Vi är oense om lingonen”

Tina Nordström är en av våra mest folkkära kockar och tv-personligheter som ofta längtar efter ”äggakage” och lagar gärna mat när gästerna är i köket. Att bli bjuden på middag är lyxigt och inget som hon tar för givet.

– Jag tycker det otroligt lyxigt när någon annan lagar mat till mig.

Vilken är din absoluta favoriträtt?

– Jag och hela min familj längtar ofta efter äggakage. Det är något speciellt med den när man gör den rätt. Det är ägg, massor med smör och knaperstekt fläsk. I familjen är vi dock oense om lingonen, jag vill ha rårörda lingon och de vill ha så kallade ful-lingon. Men det är jättebra, då får jag ha min burk med rårörda för mig själv. 

Vad serverar du helst om du bjuder vänner och familj på en härlig helgmiddag?

– Det beror på vilket humör jag är på. Men jag har aldrig något färdigt när folk kommer, jag tycker om när folk är med mig i köket. Jag gillar att ha en stor köksö där gästerna kan sitta och prata och snacksa. Och så har jag en gryta på spisen, jag gillar puttrandet med den typen av matlagning. 

Vad blir du gärna bjuden på när du går bort?

– Jag tycker det otroligt lyxigt när någon annan lagar mat till mig. Mina närmsta är inte nervösa om de ska bjuda mig på middag, annars hade det varit jättejobbigt. Men bara att någon anstränger sig är väldigt härligt. Man får inte ta det för givet, någon har lagt ner tid och energi på att laga något gott.

Vilken är din favoritmatsäsong?

– Vi har levt i tre månader med lätt, fräsch och kall sommarmat så nu längtar jag efter att stå inne och laga varma såser och potatismos. Det är väldigt mysigt att slänga på tryckkokaren och laga en härlig gryta. Jag slängde ner ett helt sellerihuvud och ett rimmat fläsklägg med lite vatten i botten. Då fick jag en härlig buljong som jag mixade med sellerin och sedan var det bara att grilla köttet.

Tina Nordström

Ålder: 49 år.

Yrke: Kock, författare och programledare.

Aktuell: Med en ny säsong av Hela Sverige bakar och boken ”Käka gott månad för månad”.

Familj: Maken Martin, barnen Albin och Elsie och två hundar.

Bor: Helsingborg.

 

Läs också:

Min mathelg med Thomas Sjögren  

Min mathelg med Louise Johansson